INFORMATIE

Maximaal aantal personen?

Het maximale aantal passagiers is 12 personen. Bij grotere groepen worden meerdere boten ingezet of worden de passagiers verdeeld over meerdere vaarsessies, op deze manier zijn groepen tot 60 personen van harte welkom.

 

Waar kan ik opstappen?

Opstapplaats:

Willemsoord 43 1781 AS Den Helder

 

Vanaf de A10 Amsterdam:

 • Volg de A7 richting Leeuwarden. Voor de afsluitdijk afslag Den Oever/Den Helder.
 • Volg de N99 naar Den Helder.
 • Komend over brug over het Noordhollands Kanaal meteen rechtsaf tot verkeerslichten — Hier links af.
 • Volg route Willemsoord en veerboot Texel (ANWB-bord) via de N250-Zuidstraat.
 • Bij 2e verkeerslichten rechtsaf: Weststraat.
 • Doorrijden tot brug aan rechterhand. Hier is de ingang.
 • Volg de “P” voor ruime en gratis parkeergelegenheid.

Vanaf Rotterdam-Den Haag-Haarlem-Alkmaar:

 • Via A9 richting Alkmaar. Volg bij verkeerslichten en via rotonde richting Den Helder: N9.
 • Volg in Den Helder de borden: Willemsoord, route veerboot Texel, zie route over A10.

Per trein

Rechtstreeks verbinding vanaf Nijmegen (trein is tot Alkmaar intercity). U rijdt door tot eindpunt: Centraal Station Den Helder.
Rechtsaf: Beatrixstraat uitlopen, is ca. 5 minuten. Bij verkeerslichten ziet u meteen links een voetgangersbrug naar Willemsoord.

Vanaf Texel

Fietsers en voetgangers

Vanaf de veerboot volgt u de weg tot aan de Paleiskade. Hier gaat u rechtsaf. U rijdt of loopt door tot aan het Marinemuseum aan uw linkerhand.
Hier gaat u het terrein van Willemsoord op. U loopt langs de haven: het Natte Dok. Zo komt u bij het droogdok en kunt u vervolgens kiezen waar u heen wilt.

 

Wie is de schipper?

De schipper en eigenaar is Peter Gompelman. Peter heeft 20 jaar ervaring op het gebied van zeevaart. Hij is in bezit van alle benodigde diploma’s om met deze RIB te varen, zowel op binnenwater als op open zee.

 

Is de Wadden Explorer geschikt voor kinderen?

De Wadden Explorer is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar dienen begeleid te worden door een volwassene.

Welke kleding kan het best gedragen worden?

Houd er rekening mee dat het op zee, als gevolg van wind, aanmerkelijk kouder is dan aan de vaste wal. Kleed u warm aan. Het beste kunnen lagen over elkaar gedragen worden. Verder is voor een ieder een wind- en (spat-)waterdicht jack en broek aanwezig. Het dragen van schoenen met platte zolen is verplicht.

 

Wat zijn de veiligheidseisen?

De bemanning is speciaal getraind in het varen met onze boot. Zij zijn in het bezit van de benodigde vaarbewijzen en vergunningen. De boot is uitgerust met de meest recente reddingsmiddelen en noodsignalen om de veiligheid van onze passagiers te waarborgen. Verder zijn de meest recente navigatiemiddelen en communicatie apparatuur aan boord, zoals GPS en marifoon.

Zoals u eisen stelt aan onze boot en de bemanning, stellen wij eisen aan onze passagiers: zij dienen te beschikken over een goede gezondheid, geen rug- en/of nekklachten, niet zwanger zijn of vermoeden zwanger te zijn. Aanwijzingen/instructies van de schipper dienen te allen tijde opgevolgd te worden. Passagiers zijn verplicht het door Wadden Explorer beschikbaar gestelde reddingsvest te dragen volgens de voorschriften van de schipper.

 

Wat zijn de algemene voorwaarden?

 • Wij, Wadden Explorer, behouden ons het recht voor de tocht te verzetten, indien er sprake is van buitengewone weersomstandigheden.
 • In alle gevallen zal Wadden Explorer een vaste schipper mee verhuren.
 • In het geval van onvoorziene situaties (onvoorzien weer, pech etc.), behouden wij ons het recht voor de tocht te staken. Hieraan kunnen geen verdere rechten ontleend worden.
 • Eigendommen, anders dan van Wadden Explorer, gaan mee op eigen risico.
 • Wij, Wadden Explorer, behouden ons het recht voor om de arrangementskosten in het geheel te innen, indien er binnen 24 uur voor aanvang van de toch een afzegging plaatsvindt.
 • Tijdens de vaart dient u te allen tijde de verstrekte zwemvesten te dragen.
 • Er kan van u gevraagd worden een handje toe te steken, bijvoorbeeld met aan- en ontmeren.
 • Alle deelname aan de tocht is op eigen risico. Denk hierbij aan eventuele rug- en nekklachten. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventueel letsel.
 • Huurprijzen per dag zijn van 09:00 tot 17:00, tenzij anders overeengekomen.

 

Contact

Voor reservering, informatie, mogelijkheden en prijzen kunt u contact opnemen met ons +316 39751202 Peter  0612448401 bgg zijn wij aan het varen, probeer het later nog een keer!
of +316 39421087 Gerdina


T.<
E. info@waddenexplorer.nl